3 ماهه دوم بارداری

3 ماهه دوم بارداری را به عنوان فاز دوم بارداری معرفی می کنند. در این دوران باید آزمایش ها و مراجعه به پزشک به صورت مرتب انجام بگیرد. در این دوره حالت تهوع صبحگاهی از بین می رود و جنین با سرعت بیشتری رشد می کند مهمترین اتفاق در این دوره امکان تعیین جنسیت در سه ماهه دوم بارداری می باشد.

آزمایشات و سونوگرافی سه ماهه دوم بارداری

زمان سونوگرافی سه ماهه دوم بارداری در فاصله هفته 16 تا 18 بارداری انجام می گیرد. تجویز این سونوگرافی به این دلیل است که پزشکان از سلامت مادر و جنین اطمینان حاصل کنند. این نوع سونوگرافی را آنومالی می نامند که در آن همه اعضای حیاتی جنین را مانند قلب، کلیه، ریه، مغز و …. مورد بررسی قرار می دهند تا از میزان رشد طبیعی آن ها مطمئن می شوند. این فرایند جزو آزمایشات غربالگری محسوب می شود.

یکی دیگر از آزمایشاتی که در این دوره انجام می شود مقایسه سن جنین با ابعاد رحم می باشد.

خطرات 3 ماهه دوم بارداری

3 ماهه دوم بارداری نیز دوره حساسی است و امکان دارد خطراتی برای خانم های باردار پیش بیاید. که در این جا قصد داریم به بررسی برخی از این مشکلات بپردازیم.

دل درد در سه ماهه دوم بارداری

یکی از شایع ترین مشکلات در سه ماهه دوم بارداری احساس درد و گرفتگی در زیر شکم است. این دردها می توانند بر اثر بزرگ شدن شکم و کشیدگی عضلات اتفاق بیفتد. یکی دیگر از عوامل این دردها نفخ، یبوست یا رابطه جنسی می تواند باشد. در سه ماهه دوم مطمئنا اکثر خانم ها با انقباضات برکستون هیکس مواجه می شوند و انقباضات و گرفتگی هایی را در ناحیه رحم خود احساس می کنند. در صورتی که این دردها ادامه دار همراه با ترشحات باشد لازم است که به پزشک زنان مراجعه کنید. برخی خانم ها این مشکل را با عنوان درد ناحیه تناسلی در سه ماهه دوم بارداری عنوان می کنند. این درد به عنوان یکی از شایع ترین دردها است که خانم های باردار تجربه می کنند. این درد ناشی از تغییر اندام های زنانه و رشد جنین است که جای کمتری در ماههای پایانی دارد.

یکی دیگر از مشکلات تکرر ادرار در سه ماهه دوم بارداری که تا حدودی از حفره لگن دور می شود. در این دوره نیازی نیست زود به زود به دستشویی بروید. اما باید بدانید این مشکل در سه ماهه پایانی باز می گردد.

سقط جنین در سه ماهه دوم بارداری

سقط جنین در سه ماهه دوم بارداری دلایل مختلفی دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد.

یک عفونت که منجر به نشتی در کیسه‌ آمنیوتیک یا زایمان زودرس گردد.

مشکلات ساختاری در جنین، مانند شکافتگی ستون فقرات یا نقص مادرزادی در قلب.

سندرم آنتی بادی آنتیفسفولیپید (APS)، که یک موقعیت حاصل از وجود تعداد بیش از حد آنتی‌بادی فسفولیپید در جریان خون مادران باردار است. بیشتر از 15 درصد از خانم‌هایی که تجربه سقط جنین‌های متعدد را داشته اند این آنتی‌بادی را در بدن خود دارند. این آنتی‌بادی می‌تواند باعث تشکیل لخته‌های خون در جفت شده و به سقط منجر گردد.

دهانه‌ رحم ضعیف که قادر به تحمل بارداری نیست

مکمل های سه ماهه دوم بارداری

با توجه به کمبود ویتامین و مواد معدنی در بدن خانم ها استفاده از مکمل ها به عنوان یک راه حل مناسب به شمار می رود. خانم های باردار برای داشتن دوران بارداری راحت می توانند مکمل هایی نظیر ویتامین‌ها، کلسیم، آهن و ویتامین D را با دستور پزشک مصرف کنند. معمولا پزشکان برای تقویت مادران ویتامین های لازم در سه ماهه دوم بارداری را تجویز می کنند.

برای آشنایی با ویتامین های مورد نیاز در سه ماهه دوم بارداری باید بگوییم با توجه به شرایط خانم ها علاوه بر مواد معدنی که در بالا به آن ها اشاره کردیم مکمل های امگا3 و امگا6 را مصرف کنند. مصرف این مکمل باعث رشد و استحکام استخوان ها و موهای جنین می شود.

مصرف ویتامین سی در سه ماهه دوم بارداری در دوران بارداری الزامی است و به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند. استفاده از ویتامین ث باعث می شود که جذب اهن راحت تر انجام بگیرد و احتمال کم خونی در جنین و مادر را به میزان زیادی کاهش دهد. زمانی که ویتامین ث  با دیگر مواد ضروری ترکیب شود باعث جلوگیری از مشکلات در دوران حاملگی نظیر سقط جنین، زایمان زودرس، خونریزی شدید هنگام زایمان و غیره می گردد.

لکه بینی در سه ماهه دوم بارداری

لکه بینی در سه ماهه دوم بارداری نسبت به سه ماهه اول کم خطر تر می باشد اما در برخی موارد هم ممکن است مشکل جدی باشد که در این مواقع لازم است به پزشک مراجعه شود. پزشکان اعتقاد دارند که لکه بینی در دوره دوم بارداری می تواند علل متعددی داشته باشد.

در صورتی که لکه بینی با علائم دیگر نظیر

همراه باشد. در این صورت لازم است سریعا به پزشک مراجعه شود.

 

سوالات متداول

سونوگرافی در سه ماهه دوم بارداری به چه منظور تجویز می شود؟

سونوگرافی انومالی برای تشخیص سلامت مادر و جنین همچنین برای تعیین جنسیت جنسن هم انجام می شود.

علت لکه بینی در سه ماهه دوم بارداری چیست؟

لانه گزینی جفت

انقباض جفتی

درد زایمان زودرس

خوردن جگر در سه ماهه دوم بارداری ضرر دارد؟

بله. از آن جایی که جگر حاوی مقدار زیادی ویتامین آ است و در ماه‌های اول بارداری جنین در حال شکل‌گیری است، باید تا جای ممکن از مصرف آن خودداری کنید. بنابراین بهتر است در ماه های پایانی هم استفاده نشود.

4.2/5 - (5 امتیاز)
تمامی حقوق وب سایت متعلق به نورسته می باشد
کپی رایت 2024 | طراحی وب سایت توسط دارکوب
Tellephone