احتمالا داشتن فرزندی سالم مهمترین خواسته تمامی مادران باردار و پدران است. بعد از سلامتی فرزند معمولا مادران به مواردی همچون تقویت هوش جنین در دوران بارداری فکر میکنند و میپرسند که چگونه هوش جنین را افزایش دهیم؟ اگر شما نیز همانند بسیاری از مادران به دنبال روشهای افزایش هوش جنین هستید تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
راهکارهای تقویت هوش جنین در دوران بارداری
مشخصات ظاهری مثل قد و رنگ مو و چشم و بسیاری دیگر از صفات شخصیتی کودکان از طریق پدر و مادر به آنها به ارث میرسد.
با این حال اگر دوست دارید فرزند باهوشی داشته باشید و به دنبال تکنیکهای افزایش هوش جنین میگردید، مواردی وجود دارد که با آگاهی از آنها میوانید فرزندی سالم و با هوش به دنیا آورید.
برای تقویت هوش جنین در دوران بارداری از یک تغذیه سالم و متعادل پیروی کنید
- اسیدهای چرب غیر اشباع امگا 3 در روند رشد و تکامل مغز و سیستم عصبی جنین نقش بسیار اساسی و مهمی بر عهده دارند. بنابراین سعی کنید با گنجاندن منابع غنی از امگا 3 از جمله انواع ماهیها در برنامه غذایی روزانه خود از دریافت کافی اسیدهای چرب ضروری در این دوران اطمینان حاصل کنید.
- دریافت کافی آهن که علاوه بر گوشت در منابع گیاهی مختلف نیز یافت میشود در انتقال بهتر اکسیژن به سلولهای مغز جنین و افزایش هوش جنین در ماه هشتم بارداری کمک بسیار موثری میکند.
- مصرف گردو را در برنامه غذایی روزانه خود در این دوران بگنجانید، زیرا مصرف آن در رشد و بهبود عملکرد مغز بزرگسالان و نوزادان بسیار ضروری است.
برای تقویت هوش جنین در دوران بارداری تحرک کافی داشته باشید
- حفظ تناسب اندام و برخورداری از تحرک و فعالیت کافی بویژه در دوران بارداری از اهمیت دو چندانی برخوردار است. بنابراین در برابر میل به سکون و تنبلی مقاومت کرده و چنانچه مایل به داشتن نوزادی باهوش هستید از جا برخاسته و شروع به فعالیت کنید. هورمون هایی که در حین پرداختن به ورزش در بدن شما آزاد می شوند در رشد مغز و سیستم عصبی جنین بسیار موثرند.
- در صورت عدم پرداختن به ورزش در دوران پیش از بارداری انجام این کار را با پیادهروی منظم روزانه و انجام تمرینات سبک ورزشی آغاز کنید.
- نتایج حاصل از مطالعات مختلف نشان داده است مادرانی که در دوران بارداری خود ورزش میکنند دارای نوزادان باهوشتری هستند.
برای تقویت هوش جنین در دوران بارداری با جنین خود ارتباط برقرار کنید
- جنین به تدریج و همراه با رشد خود در رحم مادر شروع به شنیدن صداها و حتی پاسخ دادن به آنها میکند خصوصا در مراحل پایانی بارداری که حواس پنج گانه جنین رشد کرده و تکامل یافته است. بنابراین برای افزایش هوش جنین در ماه نهم هر روز با او صحبت کرده و ارتباط برقرار کنید.
- ممکن است جنین قادر به درک گفتههای شما نباشد ولی تحریک او با صحبت کردن و حتی آواز خواندن میتواند به تکامل بهتر مغز او در این دوران کمک کند. همچنین میتوانید از همسر خود بخواهید که با جنین درون شکمتان صحبت کند و سپس واکنش او را به صدای همسرتان احساس کنید.
- موسیقی برای افزایش هوش جنین بسیار مفید است. زمانهایی از روز را به گوش کردن موسیقیهای ملایم بپردازید. موسیقی تاثیر آرام بخشی بر جنین داشته و باعث افزایش هوش و قدرت تمرکز او در دوران پس از زایمان خواهد شد. همچنین ماساژ ملایم شکم به شکل ضربههای آهسته نیز راه دیگری برای تحریک جنین و برقراری ارتباط موثر با او است.
- جنین در داخل رحم مادر میتواند نوازش و حرکت دستهای شما را بر روی شکمتان احساس کرده و همانند شما بوها را استشمام کند. بنابراین تا حد امکان سعی کنید به بوییدن گلها، میوههای تازه و رایحههای تسکین دهنده بپردازید. انجام این فعالیتها در تحریک سلولهای مغزی جنین بسیار موثر است.
برای تقویت هوش جنین در دوران بارداری سطح هورمونهای تیروئید خود را ثابت نگه دارید
- غده تیروئید از مهمترین غدد درونریز بدن است که عملکرد صحیح آن در حفظ سلامت بدن بسیار ضروری است. ابتلا به اختلالات تیروئید در بارداری با تاثیرات نامطلوبی بر سلامت جنین همراه است.
- کمکاری تیروئید در بارداری میتواند منجر به کاهش ضریب هوشی در نوزادان شود. بنابراین سعی کنید تا حد امکان از یک رژیم غذایی متعادل و حاوی مقادیر کافی سدیم در این دوران پیروی کنید.
- به منظور اطمینان بیشتر از دریافت سدیم کافی میتوانید منابع غنی از ید مانند ماست و نمکهای یددار را در رژیم غذایی روزانه خود در این دوران بگنجانید.
برای تقویت هوش جنین در دوران بارداری تنوع در رژیم غذایی را رعایت کنید
- چنانچه میخواهید نوزادتان از ضریب هوشی بالایی برخورار باشد اصل تنوع را در رژیم غذایی خود رعایت کنید. زیرا در حدود هفته دوازدهم بارداری جوانههای چشایی در زبان جنین به تدریج شروع به شکل گرفتن میکنند.
- جنین از هفته بیست و پنجم بارداری روزانه به طور منظم در حدود 2 لیتر مایع آمنیوتیک میبلعد و این در حالی است که مواد غذایی مصرفی شما در این دوران میتواند بر طعم مایع آمنیوتیک تاثیر بگذارد.
برای تقویت هوش جنین در دوران بارداری مصرف مکملها را فراموش نکنید
- بدن شما در دوران بارداری به مواد مغذی بیشتری نیاز دارد. اگرچه یک وعده غذایی سالم میتواند کلیه نیازهای غذایی شما را تامین کند ولی با این حال به منظور اطمینان از رشد و تکامل مناسب جنین و داشتن زایمانی راحت و بیخطر باید مکملهای خود را در این دوران مصرف کنید.
- مکملهای دوران بارداری در اشکال مختلفی مانند مکملهای ویتامینی جداگانه، مکملهای مینرال و یا مولتی ویتامینهای حاوی اسید فولیک در داروخانهها یافت میشوند.
- مصرف کافی انواع مواد معدنی و ویتامینها در رشد و تکامل مغز و سیستم عصبی جنین در این دوران نقش بسیار مهم و حیاتی بر عهده دارد. ولی با این وجود پیش از مصرف هر نوع مکمل باید حتما با پزشک خود مشورت کنید.
چگونه هوش نوزاد را افزایش دهیم؟ نوزاد خود را شیردهی پستانی کنید
- 6 ماه نخست پس از تولد دوران مهمی در زندگی شما است. از آنجایی که نوزاد در این سن برای خوردن غذا بسیار کوچک است شیر مادر تنها منبع تغذیه او در این دوران به شمار میرود.
- شیر مادر میتواند کلیه مواد مغذی مورد نیاز نوزاد شما را در این دوران تامین کند. این کار علاوه بر حفظ سلامت نوزاد باعث افزایش ضریب هوشی او نیز خواهد شد.
- حتی با وجود آغاز تغذیه تکمیلی سعی کنید شیردهی پستانی به نوزاد خود را ادامه داده و حداقل یک نوبت در روز او را با شیر خود تغذیه کنید، مگر آنکه برای انجام ندادن این کار دلیل کاملا موجهی داشته باشید.
برای تقویت هوش جنین در دوران بارداری از مصرف سیگار، الکل و مواد غذایی مضر خودداری کنید
در صورت تمایل به داشتن نوزادی سالم و باهوش باید از عادات پرخطری که می توانند سلامت خود و جنینتان را در این دوران تهدید کنند پرهیز نمایید.
- از مصرف سیگار در بارداری خودداری کنید. زیرا سیگار کشیدن باعث افزایش خطر زایمان زودرس شده و میتواند به تنهایی زمینه را برای ابتلا نوزاد به بسیاری از مشکلات مادرزادی فراهم کند. ضمن آنکه سیگار کشیدن مادر در این دوران به طرز قابل توجهی به سلولهای مغز جنین آسیب میرساند.
- نوشیدن مشروبات الکلی در دوران بارداری نیز درست همانند سیگار با اثرات منفی و مخربی بر روند رشد و تکامل مغز جنین همراه است.
- علاوه بر آن باید در این دوران از مصرف ماهیهایی که حاوی مقادیر بالایی از جیوه هستند از جمله کوسه ماهی، اره ماهی و ماهی خال خالی اجتناب کنید.
برای تقویت هوش جنین در دوران بارداری روند افزایش وزن خود را کنترل کنید
- بیدلیل نیست که جنین به مدت 9 ماه در رحم مادر زندگی میکند. او برای تکثیر سریع سلولهای خود به انواع مواد مغذی نیاز دارد که آنها را از بدن مادر تامین میکند. از سویی دیگر اعضای بدن جنین برای آنکه بتوانند به رشد و تکامل کافی خود برسند به یک دوره کامل بارداری یا 9 ماه زمان نیاز دارند.
- زایمان زودرس معمولا با مشکلات و عوارض متعددی از جمله بروز اختلالات روانی در نوزادان همراه است.
- افزایش وزن بیرویه در دوران بارداری اغلب منجر به زایمان زودرس مادر میشود. در حالیکه با کنترل روند افزایش وزن میتوان از خطر تولد زودرس نوزادان در این دوران پیشگیری کرد. بنابراین سعی کنید با پیروی از یک تغذیه سالم تا حد امکان وزن خود را در محدوده سالم و متعادل حفظ کنید.
برای تقویت هوش جنین در دوران بارداری آفتاب بگیرید
- نور خورشید بهترین منبع تامین ویتامین D مورد نیاز بدن است که دریافت کافی آن به خصوص در دوران بارداری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. مصرف کافی ویتامین D در حفظ سلامت استخوان های شما بسیار ضروری است و کمبود آن در مادران باردار میتواند منجر به بروز خطر پره اکلامپسی شود.
- پره اکلامپسی از جمله عوارض بارداری است که ابتلا به آن علاوه بر عوارض نامطلوب بر سلامت مادر می تواند باعث ایجاد عقب ماندگی های ذهنی در نوزاد شود.
- بهترین زمان برای جذب ویتامین D از طریق نور خورشید در ساعات پیش از ظهر است که از تابش شدید آفتاب در امان هستید.
در هنگام استرس آرامش و خونسردی خود را حفظ کنید.
از مهمترین موارد تقویت هوش جنین در دوران بارداری حفظ آرامش است. همانگونه که جنین در رحم مادر از حواس شنوایی و لامسه برخوردار است به همین ترتیب هم میتواند وجود استرس را در مادر خود احساس کند. در حالیکه استرس مادر در بارداری با تبعات سوء و نامطلوبی بر روند رشد مغز جنین همراه است.